İSTANBUL AMATÖR

ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ZİYARETCİ İSTATİSTİĞİ


BÜYÜKÇEKMECEDE 26 YILLIK TECRÜBE

Tarih 20 Temmuz 2026, 15:03 Editör İskender Kordu

Büyükçekmece Fenerbahçe Futbol Okulları Koordinatörü Mesut Karadağ Hedefimiz yalnızca futbolcu değil, karakterli bireyler yetiştirmek diyerek, 26 yıllık tecrübelerini sporculara yansıtmaya çalıştıklarını, bunda da başarılı olduklarını söyledi.

BÜYÜKÇEKMECE’DE 26 YILLIK TECRÜBE

 

Büyükçekmece Fenerbahçe Futbol Okulları Koordinatörü Mesut Karadağ "Hedefimiz yalnızca futbolcu değil, karakterli bireyler yetiştirmek" diyerek, 26 yıllık tecrübelerini sporculara yansıtmaya çalıştıklarını, bunda da başarılı olduklarını söyledi.

 

“30’UN ÜZERİNDE FUTBOLCUYU PROFESYONEL YAPTIK”

Büyükçekmece Fenerbahçe Futbol Okulları Koordinatörü Mesut Karadağ, yaklaşık 26 yıldır altyapı futboluna hizmet verdiklerini belirterek, uyguladıkları sistemli eğitim modeliyle Türk futboluna önemli isimler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Fenerbahçe'nin belirlediği eğitim programı doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Karadağ, bugüne kadar 30'un üzerinde futbolcuyu profesyonel kulüplere kazandırdıklarını, son beş yılda ise 13 oyuncunun Fenerbahçe altyapısına transfer olduğunu kaydetti.

FENERBAHÇE EĞİTİM MODELİ UYGULANIYOR

Hafta sonları sabah 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Karadağ, antrenmanların 1 saat 15 dakika sürdüğünü söyledi. "Biz diğer futbol okulları gibi bir saat çalışmıyoruz.

Antrenmanlarımız tamamen Fenerbahçe'nin bize gönderdiği eğitim programı doğrultusunda hazırlanıyor.
 Temel teknik çalışmaların yanında yaş gruplarına göre çabukluk, dayanıklılık, pozisyon alma ve saha içi organizasyon çalışmalarına ağırlık veriyoruz." diyen Karadağ, her yaş grubunun gelişimine uygun özel programlar uyguladıklarını dile getirdi.

5 YAŞINDAN 15 YAŞINA KADAR EĞİTİM

Futbol okulunda 5 ile 15 yaş arasındaki çocukların eğitim aldığını belirten Karadağ, Gençobaspor ile yapılan iş birliği sayesinde sporcuların lisanslı olarak resmi maçlara çıkma fırsatı bulduğunu söyledi.

 
Karadağ, "Gençobaspor Kulüp Başkanımız aynı zamanda çalıştığımız sahanın da işletmecilerinden Ali Rıza Atıcı önderliğinde, geçtiğimiz sezondan bu yana Gençobaspor bünyesinde yaklaşık 70 lisanslı oyuncuya ulaştık." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'UN DEV KULÜPLERİNE OYUNCU GÖNDERİYOR

Yıllar içerisinde birçok profesyonel kulübe futbolcu kazandırdıklarını belirten Karadağ, bugün İstanbulspor, Fatih Karagümrük, Başakşehir, Kasımpaşa, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Ümraniyespor ve Silivrispor başta olmak üzere birçok kulüpte kendi yetiştirdikleri oyuncuların forma giydiğini söyledi.

Ümraniyespor A Takımı'nda Yusuf Saitoğlu'nun, İstanbulspor A Takımı'nda Bilal Berat Polat'ın görev yaptığını belirten Karadağ, son olarak Necati Oğulcan Yamtel'in de Galatasaray altyapısına transfer olduğunu ifade etti.

26 YILDA 30'DAN FAZLA PROFESYONEL FUTBOLCU

Yaklaşık 26 yıllık süreçte 30'un üzerinde futbolcuyu profesyonel kulüplere kazandırdıklarını belirten Karadağ, yetiştirdikleri sporculardan 11-12'sinin Süper Lig ekiplerinin A takımlarına kadar yükseldiğini söyleyerek "Bu bizim için büyük bir gurur. Her yıl ortalama bir ya da iki oyuncumuzu profesyonel kulüplere gönderiyoruz.

Çocuklarımızın gelişimini yakından takip ediyor, onları en doğru şekilde hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.
 

“ÖNCELİK HER ZAMAN FENERBAHÇE”

Yetenekli oyuncuların öncelikle Fenerbahçe Kulübü'ne yönlendirildiğini belirten Karadağ, "Oyuncularımızı ilk olarak Fenerbahçe'nin değerlendirmesine sunuyoruz.

 
Eğer farklı bir karar çıkarsa, ailelerinin de onayını alarak diğer profesyonel kulüplere yönlendiriyoruz. Önceliğimiz her zaman Fenerbahçe." diye konuştu.

BEŞ KİŞİLİK DENEYİMLİ TEKNİK KADRO

Futbol okulunda beş kişilik teknik ekiple çalıştıklarını belirten Karadağ, kadroda eski profesyonel futbolcuların da görev aldığını belirterek "Süper Lig deneyimi bulunan İbrahim Eren hocamız başta olmak üzere deneyimli antrenörlerimizle çocuklarımızın gelişimini yakından takip ediyoruz.

 
Ayrıca spor yönetimi eğitimi alan kadın antrenörümüz de saha organizasyonlarını başarıyla yürütüyor. Biz sadece futbol öğretmiyoruz; çocuklarımıza disiplini, paylaşmayı, takım ruhunu ve spor ahlakını da kazandırmaya çalışıyoruz." Dedi. Karadağ, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Bizim hedefimiz yalnızca iyi futbolcular yetiştirmek değil; karakterli, ahlaklı, disiplinli ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirmek. Eğer çocuklarımız hem iyi bir insan hem de iyi bir futbolcu olarak yetişiyorsa, bizim için en büyük başarı budur."

 

Bu haber 59 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

AKTÜEL

MUHTEŞEM FİNAL, MUHTEŞEM TÖREN

MUHTEŞEM FİNAL, MUHTEŞEM TÖREN Adıyaman Gerger Burçaklı Köyü Kevirsor Derneğinin düzenlediği futbol turnuvası görkemli bir kapanışla sona erdi. ...

ALİPAŞADAN ZİRVEYE ÇIKTI

ALİPAŞADAN ZİRVEYE ÇIKTI İstanbul amatör futbolunun gelecek vadeden genç yeteneklerinden Taha Menekşe, profesyonel futbol kariyerine önemli ...


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi