İSTANBUL AMATÖR

ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KÜNYE

ZİYARETCİ İSTATİSTİĞİ


KÜÇÜKAYASOFYA SOKAKTA KALDI

Tarih 05 Haziran 2026, 17:31 Editör İskender Kordu

Süper Amatör Küme ekiplerinden Küçükayasofyasporun 45 yıldır kullandığı kulüp lokali, Anıtlar Kurulu tarafından alınan yıkım kararı doğrultusunda Fatih Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

KÜÇÜKAYASOFYA SOKAKTA KALDI

 

Süper Amatör Küme ekiplerinden Küçükayasofyaspor'un 45 yıldır kullandığı kulüp lokali, Anıtlar Kurulu tarafından alınan yıkım kararı doğrultusunda Fatih Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

 

Yaklaşık 12 yıldır devam eden hukuki ve idari sürecin ardından gerçekleştirilen yıkım, kulüp camiasında büyük üzüntü yarattı.

Uzun yıllardır kulübün sosyal ve sportif faaliyetlerinin merkezi konumunda bulunan lokalin boşaltılmasının ardından ortaya çıkan görüntüler, Küçükayasofyaspor camiasını derinden etkiledi. Sürecin başından itibaren konuyu yakından takip eden Fatih Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Gökhan Ceyhan'ın da yıkımın önüne geçebilmek adına yoğun çaba harcadığı, ancak Anıtlar Kurulu'nun kararı sonrasında yıkımın gerçekleştiği öğrenildi.

AKSU: EVDEN ÇIKAMADIM

Yaşanan gelişmenin ardından açıklamalarda bulunan Küçükayasofyaspor Kulüp Başkanı Coşkun Aksu, yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Aksu, "Bizim için çok üzücü bir olay. Küçükayasofya Spor Kulübü 70 yıllık bir camia. Bu kulüp yıllardır buradaydı. Burada çocuklar spor yapıyor. Bu süreci bir seneden beri bekletiyorduk. Aslında 10-12 yıllık bir süreç. İnsanın yine de canı yanıyor. Kaç senedir buranın önünden geçip giden insanlar bile ağlıyor, üzülüyor. Yıkıma dahi gelemedim, o kadar çok üzgünüm ki evden çıkamadım." ifadelerini kullandı.

“SÜRECİN BAŞINDAN SONUNA KADAR BİZE YARDIMCI OLDU”

Fatih Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Gökhan Ceyhan'ın süreç boyunca kendilerine destek verdiğini belirten Aksu, "Fatih Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanımız Sayın Gökhan Ceyhan sürecin başından sonuna kadar bize yardımcı oldu. Kendisiyle yarın sabah yönetim kurulumuzla birlikte bir kahvaltı yaparak durum değerlendirmesi gerçekleştireceğiz." dedi.

Küçükayasofyaspor camiası, kulübün faaliyetlerini sürdürebilmesi adına yeni bir yol haritası belirlemek için çalışmalarını sürdürürken, 45 yıllık lokalin yıkılması mahallede ve spor kamuoyunda da üzüntüyle karşılandı.

 

Bu haber 23 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SÜPER AMATÖR KÜME

YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ

YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ Süper Amatör Küme ekiplerinden Küçüksu Rasathanespor genel kurulda giderek yeni yönetimini belirledi.

RAMAZAN ALAGÜZDEN A TAKIMA İMZA

RAMAZAN ALAGÜZDEN A TAKIMA İMZA Süper Amatör Küme ekiplerinden Gazi Mahallesinde bir imza da iç transferle geldi.


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi