İSTANBUL AMATÖR

ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ZİYARETCİ İSTATİSTİĞİ


ATTIĞI KURU İFTİRALARI İSPAT ETMESİ GEREKİR

ATTIĞI KURU İFTİRALARI İSPAT ETMESİ GEREKİR

Tarih 22 Ocak 2021, 23:33 Editör İskender Kordu

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayı Fikret Sivri, rakibi Ali Düşmezin bir radyo programında yaptığı açıklamaların kendisine yakışmadığını, bazı kişileri töhmet altında bırakmaya yönelik olduğunu söyledi.

“ATTIĞI KURU İFTİRALARI İSPAT ETMESİ GEREKİR”

 

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Adayı Fikret Sivri, rakibi Ali Düşmez’in bir radyo programında yaptığı açıklamaların kendisine yakışmadığını, bazı kişileri töhmet altında bırakmaya yönelik olduğunu söyledi.

 

Sivri, Düşmez’den iddialarını ispat etmesini, ispat etmesi halinde de adaylıktan çekileceğini belirterek “Hodri meydan” dedi.

“BU ÇOCUKLAR BİZİM EVLADIMIZ”

Kitapçığın ilan edildiği gün Ankara’da yapılan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) toplantısında İstanbul’u temsilen yer alan Fikret Sivri, "Ali Bey, Türkiye’de amatör liglerin başlaması için büyük uğraş veren amatör futbolcuları kast ederek 'birilerinin paralı askerleri' ifadesini son günlerde sıkça kullanmaya başladı. Bu söylem bir spor adamına yakışmadığı gibi futbol sporunu ulusal düzeyde yürüten, düzenleyen ve birleştirici ve eğitici tek kuruluş olan; kurulduğu günden bu yana maruf kişilerin başkanlık yapıp görevler adlığı TFF’nin bir Başkan Vekiline hiç yakışmaz, Sayın Düşmez’in futbolcularımıza açıkça iftira etmesini bir kulüp başkanı, bir spor adamı ve evladı futbolcu olan bir Baba olarak kabul edemiyorum. Bu çocuklar bizim evladımız. Ali Bey’in söylediklerini, attığı kuru iftiraları ispat etmesi gerekir. Şayet beni kast ediyorsa ve bununla ilgili en ufak bir somut delili ortaya koyabiliyorsa ben Başkan Adaylığından istifa edeceğim. Bu çirkin ve kabul edilemez iddiayı gündeme getiren Sayın Düşmez, bu iddiasını ispatla yükümlüdür, ispat edemezse müfteri durumuna düşecektir." dedi.

“YİNE OLSA YİNE GİDERİM”

Geçtiğimiz aylarda liglerin başlatılması adına Türkiye’de çeşitli illerden gelen 400 futbolcunun Riva’da toplandığını öğrendiğinde Riva’ya gitmek istediğini ancak başka manaya çekilir düşüncesi ile bu kararından vazgeçtiğini aktaran Fikret Sivri, "Akşam saatlerinde Başakşehir’de toplantıdaydık, arkadaşlarım bana bilgi verdi, teyit aldım. 50’ye yakın futbolcunun Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilinde olduğunu ve burada parkta sabahlayacak olduğunu öğrendim. Benim bir evladım Furkan yıllardır futbolun tam içinde, diğer evladım Muhammed Aslan futbolcu… Ben parkta bekleyen çocuklarının yanına gittim ve bir ihtiyaçları olup olmadığını sordum. Bunu da İASKF Başkan adayı olarak değil, Fikret Sivri olarak, futbolcuların başkanı, ağabeyi olarak ve onları kendi evladım olarak gördüğüm için gittim. Yine olsa Kazlıçeşme’ye yine olsa yine giderim. Ben gittiğimde zaten sosyal medyadan canlı yayın yapıldı. Konuşmalar ortada, dileyen tamamını izleyebilir. Ancak, kasıtlı olarak videonun bir kısmını kesip, işine gelen kısmı özenle seçip sağa sola göndermek ve futbolcuları karalamak akılla mantıkla bağdaşmaz. Ben, futbolcuları ziyaret ettiğimde hal ve hatırlarını sordum. Futbolcular bana, İstanbul’da çeşitli kulüp başkanları tarafından kendilerine iaşe desteği verildiğini, zaten kendi aralarında para topladıklarını ve sadece kalacak yer aradıklarını söylediler. Biz oradayken 2.Ligden bir Kulüp Başkanımızın 30 futbolcunun Topkapı’da bir otelde konuk edilmesi için uğraştığını öğrendim. Sayın Başkan benden önce davranmış, bu vazifeyi ben üstlenmek istemiştim. Zaten futbolcular çok gururlu çocuklar, 'her şeyimiz var Başkanım, eksik olmayın' dediler. 'Buraya gelmenizden dolayı size teşekkür ederiz' dediler. Ancak daha sonradan yapılan haberlerdeki yorumları arkadaşlarım bana gösterdiler. Benim bu futbolcuları organize ettiğim iddia edilmiş, İstanbul’a getirdiğim ve tüm masraflarını temin ettiğim yalanı ortaya atılmış. Bunu da söyleyenler belli… Ben Ardahan’dan, Edirne’ye, Sinop’tan, Mersin’e 400 futbolcuyu toplayabiliyorsam ASKF Başkan Adayı değil TFF Başkan adayı olurum… Gelinen noktada, güzel ülkemizin dört bir yerinden futbolcularımızın da Kulüpler, Antrenörler ve sporun tüm unsurlarının olduğu gibi bize teveccühü var. Başkan olduğumda onlara söz veriyorum, şimdi olduğu gibi üvey evlat muamelesi görmeyecekler ve hep söylediğim gibi onların da sözlerine değer vereceğim ve ilk adım olarak yaş kontenjanı sorununu da çözmek için TASKK ve TFF nezdinde bütün gerekli girişimleri yapacağım" ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIK YAPTIĞINIZ YERİN HAKKINI VERECEKSİNİZ”

'TASKK Başkanı kendi görev ve sorumluluklarının bilincinde olmalı' şeklinde konuşan Başkan adayı Fikret Sivri, "Şayet ben amatörlere başkanlık yapıyorum diyorsanız, başkanlık ettiğiniz yerin hakkını da vereceksiniz. Kendi ifadeniz ile kitapçığın Temmuz’da olduğunu söylediniz. Ancak Ocak ayında ilan edilen kitapçık bile eksik, sonradan yapılan icraatlar ile uyuşmuyor. Hem BAL’a 100 takım fazladan aldık diyorsunuz, ben aldım diyorsunuz. Sonrada BAL bu takımı kaldırmaz söylemleriniz var. Bu çelişkiyi de izah etmelisiniz. Gelinen süreçte amatörlere zaman ayıramadığınız ilan olunan kitapçıktan belli. Burada bir tezat var, anlatmak sizin göreviniz… Ayrıca 11 aylık pandemi döneminde amatörler için hiçbir şey yapmadığınız gibi, bir şeyler yapmak için çaba da harcamadınız. Kulüpler mağdur, antrenörler mağdur, futbolcular mağdur ve bütünüyle amatör camia mağdur… Bir sen mağdur değilsen burada kendinizi sorgulamanız gerekirken halen hikâye anlatmayı tercih etmemelisiniz. Ve kendinizi dahi kandıran anlayışı terk edip, hizmet üreten anlayışı tercih etmelisiniz. Bir programa çıkıyorsunuz, size soruları sormuyorlar. Futbolcuların temsilcisi 'beni lütfen yayına bağlayın' diyor tenezzül etmiyorsunuz. Hep kaçamak söylemler ve ucu açık deyimler ile ben onun da başkanıyım, bunun da başkanıyım, o benim arkadaşım, bu benim arkadaşım gibi nüktedan konuşmalar ile bir yere varılmaz. Sayın Düşmez, 5 tane makamınız var, pandemi döneminde 5 kişinin bir arada toplantı yapması zordur.  Kurumlar arası çelişki olur, bilgi eksikliği olur, işler yürümez… Biz ekibimiz ile seçime hazırız. İstanbul futboluna katkı verecek projeler ile geliyoruz. Ya ise karalama siyaseti yaparak insanların oyunu almayı hesaplıyorsunuz" dedi.

“KOLTUK  SEVDAM OLMADIĞINI EN İYİ ALİ BEY BİLİR”

Başta Bölgesel Amatör Lig olmak üzere ülkemizde amatör liglerin başlaması için olağanüstü çaba sarf eden ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşarak dertlerini anlatan futbolculara iftira atılmasını kabul edemediğini tekrarlayan Fikret Sivri, "Çocuklara açık açık, 'birilerinin adamı olmayın, seçime alet olmayın' diyebiliyor… Bu nasıl çirkin bir şeydir. Ben seçimden vazgeçerim, koltuk sevdam olmadığını en iyi Ali Bey bilir…  Kim kimin adamı? Kim kimlere paralı askerlik yapıyor. Bizim bilmediğimizi Ali Bey biliyorsa çıksın mertçe söylesin. Bize iftira ediyorsa da böyle bir şeyin olması mümkün mü? Böyle bir emri benim verdiğimi ispatlasın bugün başkan adaylığından çekileceğim" diye konuştu.

Bu haber 1873 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

AKTÜEL

YİĞİT MADENDEN REDOKSA ZİYARET

YİĞİT MADENDEN REDOKSA ZİYARET Redoks Avcılar Tahtakale Kartallarının Beşiktaşa kazandırdığı Yiğit Maden eski kulübünü ziyarete geldi.

BEYLİKDÜZÜ YAKUPLUNUN ALTIN YILI

BEYLİKDÜZÜ YAKUPLUNUN ALTIN YILI Geride kalan sezonda başarıdan başarıya koşan Beylikdüzü Yakupluspor Tuncay Soyak koordinatörlüğünde ligde katıldığ...


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi